Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Καλή τύχη κύριε Γκόρσκι

Στις 4:56 ώρα Ελλάδας της 21 Ιουλίου του 1969 (9:56 της 20ης Ιουλίου ώρα Αμερικής), ο Νιλ Άρμστρονγκ κατέβηκε τη μικρή σκάλα της σεληνακάτου «Αετός» και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. 
Τότε είπε την διάσημη φράση: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα». 
Τον ακολούθησε ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν ενώ ο Μάικλ Κόλινς το τρίτο μέλος της αποστολής «Απόλλων 11» είχε μείνει στο διαστημόπλοιο Κολούμπια που περιφερόταν γύρω από την Σελήνη περιμένοντας την επιστροφή τους.
 Όμως ο  Νιλ Άρμστρονγκ επιστρέφοντας στη σεληνάκατο, μουρμούρισε και μια άλλη φράση: «Και τώρα καλή τύχη, κύριε Γκόρσκι».
Την φράση αυτή την άκουσαν στη βάση οι επιστήμονες και το τεχνικό προσωπικό της NASA και θεώρησαν ότι αφορά κάποιον Ρώσο γνωστό του, πιθανόν κοσμοναύτη, δεδομένου του ανταγωνισμού Αμερικής – Ρωσίας για την κατάκτηση του διαστήματος. Όποτε όμως τον ρωτούσαν σχετικά, απέφευγε να απαντήσει χαμογελώντας.....

Ο Αρμστρονγκ ρωτήθηκε ξανά το 1995 στο Τάμπα Μπέι της Φλόριντα από έναν δημοσιογράφο, 26 ολόκληρα χρόνια έπειτα από την αποστολή στη Σελήνη.
«Θα απαντήσω γιατί ο κ. Γκόρσκι έχει πλέον πεθάνει και δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε και συνέχισε: 
"To 1938, όταν ήμουν παιδί στο χωριό μου, έπαιζα μπέηζμπολ με ένα φιλαράκι στην αυλή. Ο φίλος μου χτύπησε με δύναμη την μπάλα και η μπάλα προσγειώθηκε στην αυλή του γείτονα δίπλα στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας.
Οι γείτονες ήταν ο κύριος και η κυρία Γκόρσκι. Πήδηξα τον φράκτη και πλησίασα να μαζέψω την μπάλα, και τότε άκουσα την κυρία Γκόρσκι να φωνάζει στον σύζυγό της: 
-Στοματικό σεξ; Θα σου κάνω όταν το κωλόπαιδο από δίπλα πατήσει το πόδι του στο φεγγάρι!."
Ατυχία κυρία Γκόρσκι !!! 
Ο Νίλ Άρμστρονγκ πέθανε στις 25 Αυγούστου 2012 σε ηλικία 82 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου